BREAKING FOARTE NEWS - Klausenburg Publishing Blog

marți, 17 aprilie 2018

BREAKING FOARTE NEWSScriitoarea Herta MÜLLER, laureată a Premiului Nobel pentru Literatură în anul 2009, a fost suspendată din drepturi în cadrul Uniunii Scriitorilor din România, pentru neplata cotizației. Ar fi interesant de verificat, dacӑ vreodatӑ a semnat o adeziune la USR sau i s-a oferit aceastӑ calitate din oficiu. Dupӑ cum le este obiceiul celor de la USR, nu prea cred, motiv pentru care este posibil ca ea sӑ nu fi ştiut cӑ este datoare la USR.

Herta MÜLLER este singurul scriitor român, cu dublă naționalitate, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură, obținut în 2009.

În 1982 a debutat cu volumul Niederungen- Ținuturile joase.

A emigrat din România în 1987, stabilindu-se în Berlinul de Vest.

În 1993 a jucat în filmul Vulpe – vânător în regia lui Stere Gulea.

Din 1995 este membră a Academiei Germane pentru Limbă și Poezie.
 
În 2015 a primit Premiul Friedrich Hölderlin, din partea Universității Tübingen.


Update: 19.04.2018


Nu am ştiut că fac parte din Uniunea Scriitorilor din România. Nu m-a întrebat nimeni dacă vreau să fac parte din Uniune şi nimeni nu m-a anunţat că sunt membru. Când s-o fi întâmplat oare asta? Nici măcar vreo cerere să plătesc cotizaţia nu am primit. Când trăiam încă în România, urma să fiu primită în Uniunea Scriitorilor, dar mi-am condiţionat intrarea în Uniune de cea a lui William Totok (din Grupul de Acțiune Banat n.r.). Pentru că el nu a fost acceptat, nu am mai intrat nici eu. De atunci nu am mai avut niciun contact cu organizaţia. Nici nu mi-am mai exprimat vreodată dorinţa să devin membru al Uniunii. Cum poate fi numit acest teatru absurd? Înregimentare cu forţa, ca pe vremuri? Cineva ia o decizie peste capul meu şi apoi mă trage la răspundere pentru ea. În orice caz, o acţiune democratică nu este. a declarat Herta MÜLLER pentru presa germană.

17 - 19.04.2018, Klausenburg


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu