Pastila de vineri - Klausenburg Publishing Blog

vineri, 10 iunie 2016

Pastila de vineri

Nu ştiu cum să spun, ca nu cumva să lezez clasamente, concepte, intelectuali sau alte/alţii asemenea. O să încerc să spun, că intelectualii de azi, într-o proporţie covârşitoare, n-au nicio legătură cu realitatea celor mulţi, realitate care şi-a făcut loc fără a ţine seama de scorţoşii cu titule din academii, cluburi exclusiviste sau alţi şpilcuiţi. Astăzi, lumea NU mai progresează prin filozofi. Are altă unitate de măsură. O fi mai bună sau nu, încă nu m-am dumirit, atâta vreme cât nici cu definiţia intelectualului încă nu se ştie prea bine, de unde până unde, ce şi cum.

Cine se suie pe-un piedestal şi se autodefineşte intelectual sau om superior, e de obicei singur şi de acolo, de la înălţimea valorii sale, dacă are pretenţia că e un fel de uns al destinului căruia i se cuvine conducerea lumii…e necâştigător. Pe de altă parte, la capătul opus îşi are locul acela care face bani, nu contează cum, dar îi face spre disperarea celorlalţi care strigă ca din gură de şarpe, că nu-i corect ! Şi între aceşti poli îşi duce veacul omenirea, mai veselă, mai tristă, mai citită, mai bolnavă sau nu.

Intelectualii în intelectualitatea lor, dacă chiar vor, ar trebui să se coboare din fumurile nemuririi, să păşească printre muritori şi să se dea de exemplu, să ne arate la propriu, CUM să facem. Dacă nu ştiu decât teorie, eu am plecat la o îngheţată de vanilie, nuci şi stafide, pentru că am primit o invitaţie de la un muritor de comitet.

P.S. Am auzit la “Academia de mămici”, că Făt-Frumos nu a fost niciodată intelectual, ci doar moştenitor. E adevărat, soro ?


© Ioana Haitchi, 10.06.2016, Klausenburg
Foto: Internet
© Ioana Haitchi – Copyright – Toate drepturile rezervate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu