Despre lumea foarte virtuală - Klausenburg Publishing Blog

luni, 3 august 2015

Despre lumea foarte virtuală

Acum câţiva ani am aflat că providerii de reţele îşi trag spuza la oala lor. Au site-uri pe care le promovează în “interes naţional”. Restul primesc nişte consolări demne de milă. Bloggerii şi site-urile mici pot avea un trafic mai mare dacă plătesc o reclamă pentru a apărea pe paginile unor cotidiene în speranţa ca cineva să-i bage în seamă. Reclama de acest fel este îngrozitor de scumpă.
În ceea ce mă priveşte lucrurile stau cam aşa:

1. Eşti o persoană publică. Lumea te cunoaşte, iar ratingul e în creştere. Îţi deschizi un blog sau un site, ai atins un anumit trafic, iar producătorii, vânzătorii de servicii, etc. vin şi îţi propun o colaborare.

2. Eşti o persoană publică şi doreşti a deschide un blog doar pentru creşterea popularităţii.

3. Eşti un ilustru necunoscut, dar ai un hobby sau eşti talentat. Începi să scrii sau să îţi afişezi fotografiile şi informaţiile despre pasiunile tale. Vine vremea să scrii o carte, să ai o expoziţie, să organizezi un eveniment, iar prin blogul tău îţi faci reclamă.

Aşadar, a fi pe cont propriu în lumea virtuală înseamnă în primul rând, dedicaţie. Aşa-zisa “dezvoltare personală” se referă în exclusivitate la pasiune şi talent. Faptul că ai putea câştiga de pe urma talentului e o altă poveste. Cere de multe ori un timp îndelungat dacă nu ai sprijinul unei persoane influente. Apoi e important şi CUI te adresezi. Lumea e pestriţă. Am văzut (ca mulţi alţii) “vedete” pe internet apărute peste noapte cu postări pe Youtube, dar acestea n-au câştigat practic nimic, ci providerul, Youtube, iar purtătorii de “ştiri”, o ştire gratis.

Concluzia: dacă vrei să ieşi în lume trebuie să ai şi cu ce, trebuie să ai un grup ţintă, iar în paralel să ai o altă activitate sau alte resurse financiare şi umane care să-ţi susţină pasiunea.

© Ioana Haitchi – Jeanne Christiane, 03.05.2015, Klausenburg (articol preluat de pe blogul “Vorbe faine din Ardeal by Ioana Haitchi”)
Foto: Internet


© Ioana Haitchi – Copyright – Toate drepturile rezervate

 Aveţi aici un material excelent despre reţelele de internet.


 https://www.youtube.com/watch?v=Pp1MAMkIa6A

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu